Valmennan ja ohjaan nivelvaiheessa -koulutukset alkavat pian

Oppilaitosten nivelvaiheen toimijoille sekä ohjaamojen ja työpajojen henkilöstölle on tarjolla runsaasti maksuttomia ja käytännönläheisiä täydennyskoulutuksia lukuvuoden 2017-2018 aikana. Valmennan ja ohjaan nivelvaiheessa – koulutushanke käynnistyy koulutuksella Mun opinnot, mun elämä?  heti syyskuussa.

Koulutuksilla tuetaan nuorisotakuun toteutumista kehittämällä nivelvaiheen toimijoiden osaamista tukea tarvitsevan nuoren kohtaamisessa ja ohjaamisessa. Keskeisiä teemoja ovat nuoren osallistaminen ja sitouttaminen opintoihin ja urasuunnitteluun sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen.

Valmennuksellisen ja voimavara- ja ratkaisukeskeisen työskentelytavan käyttöä kehitetään erityisesti Mitä sulle kuuluu? – koulutuksessa.   Koulutuksissa edistetään nivelvaiheen toimijoiden alueellista yhteistyötä ja verkostoitumista.

Hankkeessa toteutetaan seuraavat koulutukset:

  • Mun opinnot, mun elämä? 3 op
  • Mitä sulle kuuluu? 3 op
  • Yhteistyön taitajaksi 2 op
  • Matkalla tulevaisuuteen 2 op
  • Duunivalmennuksen ABC  6 op

Koulutukset sisältävät lähiopetusta, verkkoluentoja, etätyöskentelyä ja alueellisia verkostotapaamisia. Koulutukset ovat Opetushallituksen rahoittamia eli osallistujille maksuttomia.

Katso koulutusten tarkemmat toteutusajat ja kuvaukset koulutuskalenteristamme. Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot: Kristiina Luukkonen, kristiina.luukkonen@eduvalidia.fi, puh. 044 765 1337